marieke@mijncarriereconsult.nl

Wat is psychologisch assessment en waarom is het waardevol?

Wat is psychologisch assessment en waarom is het waardevol?

Werken neemt voor velen een groot deel van de week in. De gemiddelde werknemer werkt momenteel en in de afgelopen tien jaar gemiddeld 30 uur per week (CBS, 2020a) (CBS, 2020b).
Kortom: het is essentieel dat jij en jouw werk goed bij elkaar passen, zodat je energie over hebt om jouw overige tijd te kunnen besteden aan wat naast werken belangrijk voor jou is.

Sommige mensen weten al jaren wat ze willen worden. Dit geldt echter niet voor iedereen. Het kan een flinke zoektocht zijn om te ontdekken wat echt bij je past.
→ Hoe ontdek je nu wat het beste bij je past uit de eindeloze mogelijkheden?

Psychologisch assessment → Inzicht in jezelf
Het begint bij inzicht in jezelf. Als je jouw psychologie (lees: handleiding) kent, dan kun je jouw gedrag beter verklaren en voorspellen (Carver & Scheier, 2012). En dat is handig bij belangrijke keuzes!

Ontdek jouw handleiding!
Bij MijnCarrièreConsult gaan we jouw handleiding ontdekken vanuit het principe meten = weten!
Het assessment zal je objectieve inzichten geven over jezelf.


Ben je nieuwsgierig naar jouw handleiding?

  • Wat zijn mijn persoonlijkheid, kwaliteiten, uitdagingen en blinde vlekken?
  • Welk soort werk, bedrijf en werkomgeving passen hier het beste bij?
  • Hoe gedraag ik mij in een team en met welk type mens werk ik prettig of juist niet prettig samen en hoe kan ik dit verbeteren?
  • Op welk gebied moet ik persoonlijk of zakelijk groeien om mijn doelen te bereiken?

Ben jij klaar om meer over jezelf te leren?
Ik faciliteer graag in de test(s) die jou het meeste inzicht kunnen geven en bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Neem vrijblijvend contact op.

Neem contact op

Bronnen:

CBS (2020a). Werkzame beroepsbevolking: arbeidsduur. Opgevraagd via cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/82647NED/table?fromstatweb
CBS (2020b). Meer dan de helft werkt voltijds.Opgevraagd via cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/08/meer-dan-de-helft-werkt-voltijds#:~:text=De%20gemiddelde%20werkweek%20is%20al,dan%2040%20uur%20per%20week.
Carver, C.S. & Scheier, M.F. (2012). Perspectives on Personality (7th Edition).
Pearson.Landy, F.J. & Conte, J.M. (2003). Work in the 21st Century. An introduction to industrial and organisational psychology.